Сортов състав:
100% Марселан
Тероар:
Чернозем с песъчливи минерални слоеве
Винификация:
Селектирано грозде, прецизно сортирано. Мацерация 25 дни,ферментация при температура 28-30 (градуса) снепрекъснато потопена шапка. След малолактичнаферментация виното отлежава в иноксови резервоари около 2 месеца
Дегустационни бележки:
Рубинено червен цвят с аромат на свежи горски плодовепри температура 14-16 (градуса)и кадифени аромати на нар, черен шоколад и къпини при температура 20 (градуса)
Друго:
Много рядко срещан в България сорт, особено в самостоятелен вид, като червено вино. Изключително обемно и плодово червено вино, което няма контакт с дървесина. Завидната плодовитост и сочност позволяват да се консумира и охладено, което го прави подходящо за комбиниране и с летни ястия.